Όλοι κάποια στιγμή χρειαζόμαστε ένα επιπλέον κρεβάτι για να φιλοξενήσουμε έναν φίλο ή συγγενή. Μια ανάγκη που γίνεται ιδιαίτερα έντονη στην εξοχική κατοικία όπου είτε μαζευόμαστε συχνά με όλη την οικογένεια είτε θέλουμε να έχουμε περισσότερο χώρο δίχως όμως να στερούμαστε από άνεση και καλόν ύπνο.

Το μυαλό πάει αμέσως σε πτυσσόμενα έπιπλα, κρεβάτια ή καναπέδες, που μετατρέπονται σε κρεβάτια. Ωστόσο, ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για τα κλασικούς καναπέδες-κρεβάτια ή τα γνωστά και εντελώς άβολα «ράντζα» που κάποτε βρίσκονταν σε κάθε εξοχικό.

Το μοντέρνο design στα έπιπλα, πιστό στη σύγχρονη ζωή και τις απαιτήσεις της για ευελιξία, πολυλειτουργικότητα αλλά και στιλ ακολουθεί βήμα βήμα τις σημερινές ανάγκες διαβίωσης προτείνοντας λύσεις που κάποτε ήταν αδιανόητες. Και είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η ικανότητα των σύγχρονων σχεδιαστών επίπλων να συνδυάζουν τη μίνιμαλ κομψότητα με την άνεση και την ποιότητα αλλά πάνω από όλα με την ευκολία. Τι σημαίνει αυτό; Με απλές και ελάχιστες κινήσεις μπορείτε να μετατρέψετε σε όαση ύπνου και ξεκούρασης έναν διπλό καναπέ, μία πολυθρόνα ή ακόμη και ένα σκαμπό.

Όχι μόνο ένας καναπές για εξοχικό

Η δυνατότητα μετατροπής ενός καναπέ σε κρεβάτι είναι ένα ιδιαίτερα περιζήτητο χαρακτηριστικό καθώς σημαίνει αυτόματα δύο σε ένα. Άλλοτε για λόγους εξοικονόμησης χώρου και άλλοτε για ανάγκες φιλοξενίας, ένας καναπές-κρεβάτι αποτελεί σίγουρα μία έξυπνη επιλογή.

Πόσες φορές όμως σας έχει τύχει να κοιμηθείτε καλά σε έναν καναπέ που γίνεται κρεβάτι; Σίγουρα όλοι έχουμε μία εμπειρία από ένα πολύ σκληρό στρώμα ή περίεργες ενώσεις ή κενά που κάθε άλλο παρά ύπνο επιτρέπουν. Και όλα αυτά αφού προηγουμένως χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να γίνει η μετατροπή του καναπέ σε ένα όχι και τόσο –τελικά- αναπαυτικό κρεβάτι.

Το σύγχρονο design όμως δεν επιτρέπει ούτε κατ’ ελάχιστο την έλλειψη άνεσης ή δυσκολίας. Είναι αυτός ο θαυμαστός κόσμος της ποιότητας που θέλει να είναι η ζωή μας όχι μόνο καλύτερη αλλά και πιο εύκολη. Και δημιουργεί έπιπλα με τέτοια ευελιξία και ικανότητα προσαρμογής που δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορους, ούτε εμάς ούτε τους καλεσμένους μας.

Διότι δεν είναι μόνο ότι με μια απλή κίνηση ένας καναπές μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι με στρώμα που ανταγωνίζεται εκείνα της κρεβατοκάμαρας. Είναι ότι μπορείτε να έχετε έναν διθέσιο, γραμμικό, καναπέ τη μια στιγμή και την άλλη έναν γωνιακό. Να συνδυάζετε ένα μονό κρεβάτι με μία πολυθρόνα. Να αλλάζετε με μία ακόμη κίνηση και την πλευρά της γωνίας, ανάλογα τις ανάγκες του χώρου. Και φυσικά, να ξανακάνετε άλλη μια κίνηση και να αποκαλύπτεται, τελικά, ένα ευρύχωρο και εξαιρετικά αναπαυτικό, διπλό κρεβάτι.

Με μία απλή μετατόπιση ορισμένων στοιχείων, επομένως, αλλάζει ολόκληρη η σύνθεση. Αλλάζει ολόκληρη η όψη του σαλονιού σας,. Ή με άλλα λόγια, αλλάζει ο καναπές σας ανάλογα τη διάθεση και τις ανάγκες σας. Αυτό σημαίνει πολυλειτουργικότητα, αυτό σημαίνει ευελιξία. Μια λέξη-κλειδί για το σύγχρονο design που έχει μετατρέψει τους καναπέδες σε αντικείμενα που αντανακλούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πολυθρόνες-κρεβάτι: Κομψότητα και ευελιξία σε ένα

Άνετες κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκπληκτικές το βράδυ: Οι πολυθρόνες δεν θα μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν τους καναπέδες στην εξέλιξη και την ευελιξία. Αν επομένως ο χώρος είναι πιο περιορισμένος, μια πολυθρόνα-κρεβάτι είναι το τέλειο έπιπλο για να δώσει την καθοριστική πινελιά σε έναν χώρο αλλά και την άνεση και τη λειτουργικότητα που σας είναι απαραίτητα. Χρήσιμη σε κάθε τύπο σαλονιού, στην πόλη ή στην εξοχή, μια πολυθρόνα αυτού του τύπου προσφέρει τη σωστή χαλάρωση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή το βράδυ, με ένα βιβλίο, μπροστά από το τζάκι ή την τηλεόραση. Και όταν πια έρθει η ώρα του ύπνου, μετατρέπεται, με μια απλή κίνηση, σε μονό αλλά εξαιρετικά αναπαυτικό κρεβάτι, ιδανικό για φιλοξενία συγγενών ή φίλων. Η ευκολία αυτής της λύσης αποκαλύπτεται επίσης στην τεχνολογία και στη χρήση εξαιρετικών υλικών για να προσφέρει μια εντελώς ικανοποιητική και σωστή ποιότητα ύπνου.

Οι ευέλικτες πολυθρόνες που μετατρέπονται σε κρεβάτια έχουν, όπως και οι καναπέδες, επίσης πολυάριθμες επιλογές, πάντα κομψές και στιλάτες. Χάρη στη μεγάλη επιλογή, αυτοί οι μικροί καναπέδες μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με τα υπόλοιπα έπιπλα στο καθιστικό σας.

Πέρα όμως από τις πολυθρόνες, τα πουφ/σκαμπό είναι και αυτά μια έκπληξη από μόνα τους. Ποιος θα το φανταζόταν ότι αυτό το πρακτικό κάθισμα που πιάνει λίγο χώρο και προσφέρει μια επιπλέον θέση σε κάθε δωμάτιο μπορεί να γίνει ένα άνετο μονό κρεβάτι με μία μόνο κίνηση; Είτε πάλι ως μεμονωμένη λύση για τις ανάγκες φιλοξενίας, είτε σε συνδυασμό με έναν πολυλειτουργικό καναπέ και πολυθρόνα, φανταστείτε πόσες θέσεις ξεκούρασης δημιουργούνται αυτόματα στο σπίτι σας. Ειδικά αν είχατε πάντα πρόβλημα χώρου στο εξοχικό σας, τώρα μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε ένα κομψό και μοντέρνο σπίτι την ημέρα, που θα μετατρέπεται σε έναν φιλόξενο χώρο το βράδυ.

Chic comfort: Το μυστικό για κάθε επίπλωση

Χρήσιμοι σε οποιοδήποτε περιβάλλον οι πτυσσόμενοι καναπέδες για εξοχικό και οι πολυθρόνες κρεβάτι που προσφέρει το μοντέρνο design αντιπροσωπεύουν μια σοφή λύση επίπλωσης. Το Έπιπλο Τριανταφύλλου, όπως και η σύγχρονη δημιουργία, ακολουθεί πάντα τις τάσεις για αισθητική και λειτουργικότητα. Πέρα επομένως από τη μεγάλη ποικιλία από πολυμορφικά σαλόνια και έπιπλα, στους εκθεσιακούς μας χώρους θα βρείτε τις τελευταίες προτάσεις των σύγχρονων σχεδιαστών σε πτυσσόμενους καναπέδες για εξοχικό, πολυθρόνες και σκαμπό. Δημιουργήστε και εσείς ένα σπίτι φιλόξενο και  λειτουργικό, πάντα όμως καλαίσθητο και εκλεπτυσμένο.  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δείτε και από κοντά τις εκπληκτικές προτάσεις σε ευέλικτα έπιπλα και με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού μας να κάνετε τη σωστή επιλογή για τον δικό σας χώρο.

Τριανταφύλλου Έπιπλο, Ιδομενέως 26 Ίλιον, 2102632153