Μεταμορφώστε το καθιστικό σας με ένα μοντέρνο σαλόνι: Αν αγαπάτε την άνεση σε συνδυασμό με το φως και το στιλ τότε το μοντέρνο σαλόνι είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Κεντρικό στοιχείο είναι η επιλογή του καναπέ ή των καναπέδων. Και εδώ, έχετε το μεγάλο πλεονέκτημα: άπειρες επιλογές, με υφάσματα εκπληκτικά, ποιότητες εγγυημένες και δυνατότητες που κάνουν τη ζωή όχι απλώς πιο εύκολη, αλλά συναρπαστική.

Τα μοντέρνα σαλόνια είναι εκείνα που μπορούν να είναι πολυμορφικά, να προσαρμόζονται δηλαδή ανάλογα τον χώρο, τις ανάγκες αλλά και τη διάθεσή σας. Με μπράτσα ή/και με πλάτη, χαμηλά ή πιο ψηλά, φαρδιά ή με βαθύ κάθισμα.  Με μεγάλα σκαμπό που λειτουργούν και ως διαχωριστικά ή με μηχανισμούς ανάκλησης για απίστευτη αίσθηση χαλάρωσης.

Πάνω από όλα, τα μοντέρνα σαλόνια προσφέρουν ομορφιά σε συνδυασμό με μοναδική άνεση. Προτού λοιπόν σπεύσετε να αγοράσετε ένα καινούργιο σετ καναπέδων, δείτε γιατί αξίζει να επικεντρωθείτε στην αναζήτηση για το τέλειο για σας μοντέρνο σαλόνι.

Μια γωνιά κάνει τη διαφορά

Οι πιο δημοφιλείς καναπέδες σήμερα είναι εκείνοι σε σχήμα «Γ». Ο λόγος, είναι προφανής: Καταλαμβάνουν λίγο χώρο, επιτρέποντας ταυτόχρονα σε περισσότερα άτομα να κάθονται ταυτόχρονα. Ο πραγματικός λόγος βέβαια για τον οποίο αγοράζει κανείς έναν καναπέ γωνία δεν είναι άλλος από την απαράμιλλη άνεση. Πράγματι, όσοι επιλέγουν έναν τέτοιο μοντέρνο καναπέ για το καθιστικό είναι για να απολαμβάνουν την ξεκούραση σε ένα όσο το δυνατόν άνετο και καλαίσθητο περιβάλλον. Και τι είναι καλύτερο από το να μπορείς να χαλαρώνεις έχοντας κατάλληλη στήριξη για την πλάτη και το κεφάλι; Θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο; Θέλετε να δείτε τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές; Εδώ θα έχετε μία οικεία και πολύ άνετη γωνιά όπου μπορείτε να χαλαρώσετε με ηρεμία, ξεχνώντας όλα όσα σας περιβάλλουν. Και όταν έχετε επισκέψεις; Τέλεια! Γιατί και σ’ αυτή την περίπτωση το γωνιακό σαλόνι μπορεί επίσης να φιλοξενήσει μέχρι και τρεις φίλους κάθε φορά.

Σχήματα για κάθε χώρο και γούστο

Πέρα από τα πολύ δημοφιλή γωνιακά, υπάρχουν μοντέρνα σαλόνια απεριόριστων ακόμη σχημάτων και μεγεθών. Εκτός λοιπόν από τα ορθογώνια, θα βρείτε στρογγυλεμένα ακόμη και τριγωνικά.

Μια πολύ μοντέρνα παραλλαγή αυτή τη στιγμή, για όσους διαθέτουν και τον απαραίτητο χώρο, είναι η έκδοση που διαθέτει επίσης σκαμπό αλλά και εκείνες που αντί ο καναπές να τελειώνει στο πλάι με ένα υποβραχιόνιο να γυρίζει στο πλάι δημιουργώντας ένα επιπλέον κάθισμα.

Φυσικά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας μοντέρνο σαλόνι ακριβώς χρησιμοποιώντας το… μέτρο. Εδώ θα αξιοποιήσετε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές σας καθώς γνωρίζετε ότι στα έπιπλα Τριανταφύλλου πέρα από τις αμέτρητες επιλογές σε στιλάτους καναπέδες μοναδικής ποιότητας, το εξειδικευμένο προσωπικό και οι εξαιρετικοί τεχνίτες αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν το μοντέρνο σαλόνι των ονείρων σας ακριβώς στα μέτρα σας.

Τι χρώμα να επιλέξω;

Συνήθως τα χρώματα στα μοντέρνα σαλόνια είναι ουδέτερα: Γκρι, μπεζ, λευκό και οι συγγενικές αποχρώσεις. Υπάρχουν φυσικά επιλογές με πιο έντονους χρωματικούς τόνους που δίνουν ξεχωριστή νότα στον χώρο σας, ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές, απαιτείται η τήρηση ορισμένων κανόνων.

Η επιλογή ουδέτερων χρωμάτων είναι σίγουρα η ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. Είναι το κλειδί για την επίτευξη ενός φωτεινού και minimal χώρου που αποτελεί τη βάση ενός σύγχρονου καθιστικού. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η φυσική συνέχεια με τα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου, από το χρώμα των τοίχων, τα υλικά του δαπέδου μέχρι τις κουρτίνες.

Αν  βέβαια σας αρέσουν οι προκλήσεις, τολμήστε πιο έντονα χρώματα. Απλώς φροντίστε να μην υπάρχει πολυχρωμία στην υπόλοιπη επίπλωση και τα αξεσουάρ. Και αν πάλι αναζητάτε κάτι πιο εκκεντρικό, οι μοντέρνες τάσεις δεν σας εμποδίζουν να κάνετε ακόμη πιο τολμηρές επιλογές.

Μία επίσης εξαιρετική –και αγαπημένη- επιλογή είναι οι καναπέδες με διαφορετικό χρώμα σε κάθε κομμάτι, κατά προτίμηση από την παλέτα των πιο απαλών αποχρώσεων, αλλά με ένα από τα τμήματα να είναι σε πιο έντονους τόνους.

Για μοντέρνο σαλόνι στα Έπιπλα Τριανταφύλλου…

Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας είτε σε σχήματα είτε σε χρώματα, στα Έπιπλα Τριανταφύλλου θα βρείτε το μοντέρνο σαλόνι των ονείρων σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μεγάλη αποφασιστικότητα μπροστά στην ποικιλία που θα συναντήσετε καθώς είναι πιο πιθανό να δυσκολευτείτε να διαλέξετε μόνο ένα από τα τόσα εκπληκτικά σαλόνια που σίγουρα θα λατρέψετε.