Είναι το τελευταίο κομμάτι που θα διαλέξετε για το σαλόνι σας. Είναι όμως και άκρως απαραίτητο όχι μόνο για την ολοκλήρωση της επίπλωσης αλλά και για τη λειτουργικότητά του χώρου σας. Είναι αυτό που λέμε, το κερασάκι στην τούρτα. Στην αγορά τα τελευταία χρόνια τα coffee tables αποτελούν ένα must σε απίστευτη ποικιλία υλικών, χρωμάτων και κυρίως σχεδίων.
Δεν υπάρχει σαλόνι –άνετο και στιλάτο- που να μην έχει εξάλλου το απαραίτητο τραπεζάκι, το έπιπλο-δορυφόρο που κάνει τη διαφορά. Εκεί θα ακουμπήσουμε τα ποτά μας, το laptop όταν θέλουμε να δουλέψουμε χαλαρά από τον καναπέ μας, ένα βιβλίο –υπάρχουν μάλιστα και βιβλία που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για να φιγουράρουν σε ένα coffee table. Ή ακόμη και τα… πόδια μας.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο τραπεζάκι σαλονιού

Προτού μπείτε στο κατάστημα επίπλων για να διαλέξετε το απαραίτητο αυτό κομμάτι για το μοντέρνο σαλόνι σας, κάντε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σας, όπως: «Ποιες χρήσεις θα εξυπηρετεί;»

Όσο και αν σας φαίνεται υπερβολικό για την περίπτωση του συγκεκριμένου επίπλου, χρειάζεται πράγματι μία δόση ειλικρίνειας και κριτικής σκέψης: Θα το χρησιμοποιήσετε για να ακουμπούν οι επισκέπτες σας τα ποτά τους ή τα πιάτα σε κάποια από τις συχνές βραδινές σας συγκεντρώσεις; Σας αρέσουν τα διακοσμητικά ή θέλετε να τοποθετείτε πολλά αντικείμενα όχι πάντα σε κοινή θέα; Μήπως είστε ακατάστατοι; Υπάρχουν μικρά παιδιά που θα τρέχουν τριγύρω;

Οι απαντήσεις θα σας καθοδηγήσουν στο σωστό τραπεζάκι κάνοντας μια έξυπνη και διαχρονική επιλογή. Έχετε επομένως υπόψη ότι οι επιφάνειες που δεν μπορούν να πλυθούν είναι ακατάλληλες για εσάς που θα κάνετε συχνή χρήση με ποτά και φαγητά. Εάν σας αρέσει η τάξη και περνάτε πολλές ώρες στο σαλόνι ένα τραπεζάκι με συρτάρια και έξυπνους χώρους αποθήκευσης είναι το ιδανικό για σας. Και φυσικά μην προτιμήσετε γυάλινη επιφάνεια σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά ή δεν αποκλείετε τη χρήση του coffee table ως συχνό υποπόδιο την ώρα της χαλάρωσης στον καναπέ.

«Τι στιλ coffee table να διαλέξω;»

Κλασικό, εκκεντρικό, μίνιμαλ. Κάθε χώρος έχει το δικό στιλ και φυσικά το δικό του τραπεζάκι δίπλα ή μπροστά από τον καναπέ. Το εκλεκτικό στιλ που συνδυάζει διαφορετικές επιρροές είναι συναρπαστικό, αλλά και το πιο δύσκολο να επιτευχθεί – διακινδυνεύετε το φαινόμενο της «απόλυτης σύγχυσης», ειδικά εάν δεν είστε ειδικός. Για να μην κάνετε λάθος, είναι καλύτερα να ακολουθήσετε το στιλ των επίπλων εάν έχετε κλασικά έπιπλα ή τολμήστε με ένα μοναδικό κομμάτι που ξεχωρίζει σε χρώμα και σχέδιο.

Στρογγυλό ή με γωνίες;

Το σχήμα του τραπεζιού ορίζεται από τον χώρο που παραμένει ανάμεσα στις πολυθρόνες και τους καναπέδες. Είναι καλύτερα ένα μακρύ και στενό εάν υπάρχει μονοκόμματος καναπές, τετράγωνο ή στρογγυλό εάν το τραπεζάκι σαλονιού γίνει το επίκεντρο του καθιστικού. Το ύψος πρέπει να υπολογίζεται με βάση τους καναπέδες: Δεν πρέπει να είναι υψηλότερο από το κάθισμα αλλά ελαφρώς χαμηλότερο. Για το μέγεθος, ο πιο δημοφιλής κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να λάβετε υπόψη τον χώρο για να περνάτε και για να απλώνετε τα πόδια σας: τουλάχιστον 40 cm αλλά το καλύτερο μέγεθος είναι τα 50.

Ομορφιά και λειτουργικότητα

Το τραπεζάκι του καθιστικού μπορεί να γίνει πράγματι επίκεντρο και το πιο σημαντικό έπιπλο μετά το άνετο και στιλάτο σαλόνι σας. Πέρα από τα σχήματα και τα χρώματα ο σχεδιασμός στα coffee tables έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Πράγματι, είναι απίστευτη η ποικιλία από εξαιρετικού στιλ τραπεζάκια που ταυτόχρονα διαθέτουν έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους: συρτάρια, διαφορετικά επίπεδα, τζάμια που λειτουργούν και ως βιτρίνες. Όπως και αν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε το τραπεζάκι σαλονιού που επίσης αποκαλείται και side table μπορεί να αποδειχθεί πράγματι ότι αν το επιλέξετε σωστά θα είναι το πιο σημαντικό έπιπλο στο… πλευρό σας.

Το Έπιπλο Τριανταφύλλου διαθέτει μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία από συνοδευτικά τραπεζάκια ή coffee tables. Είτε αναζητάτε κλασικά είτε μοντέρνα είτε γενικά κομμάτια που θα κάνουν τη διαφορά στον χώρο σας, στους εκθεσιακούς μας χώρους θα σίγουρα θα βρείτε το coffee table που όντως θα προσθέσει την απαραίτητη πινελιά και θα γίνει ο βοηθός που ακριβώς αναζητάτε.