Πόσες φορές ονειρευτήκατε ένα κατάλευκο σαλόνι, λευκό σαν το χιόνι;  Αλλά την ίδια στιγμή δώσατε τέλος στο όνειρο αφού ήρθε στο μυαλό και ο ανεπιθύμητος καλεσμένος, ο λεκές που τόσο εύκολα μπορεί να απλωθεί στον καναπέ σας; Ή πόσες ήταν εκείνες οι στιγμές που παρά την προσοχή που σας διακρίνει θυμάστε όλο και κάποιο ατύχημα καθώς σερβίρατε καφέ; Μήπως δεν έχει τύχει και σε σας να σας πέσει το κρασί όταν επιτέλους θελήσατε να χαλαρώσετε έπειτα από μία κουραστική μέρα;

Όλοι έχουμε να διηγηθούμε τέτοιου είδους ατυχίες που μας κλέβουν κι αυτές ακόμη τις λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς που αναζητούμε στο σπίτι μας. Η αγωνία για την αποφυγή ατυχημάτων σχεδόν πάντα κορυφώνεται στο σαλόνι, εκεί που, όταν δεν δεχόμαστε φίλους, αποτελεί καταφύγιο χαλάρωσης. Σχεδόν πάντα; Ναι, γιατί είναι γεγονός ότι προτού η τεχνολογία δώσει τη λύση η μόνη αποκατάσταση σε περίπτωση λεκιάσματος ήταν η αντικατάσταση του υφάσματος. Όχι όμως πια. Εδώ και χρόνια το αλέκιαστο ύφασμα καναπέ ήρθε για να μας κάνει τη ζωή στο σπίτι καλύτερη.

Τι είναι το αλέκιαστο ύφασμα καναπέ

Τα αλέκιαστα υφάσματα προστατεύουν απόλυτα τον αγαπημένο σας καναπέ ή σύνθεση σαλονιού  από οποιονδήποτε λεκέ, είτε υγρής μορφής είτε στερεάς. Τα υφάσματα καναπέ που χαρακτηρίζονται ως αλέκιαστα, εκτός από αδιάβροχα είναι επίσης ανθεκτικά ακόμη και στο λάδι. Πώς γίνεται αυτό; Χάρη στη νανοτεχνολογία που επιτρέπει την κατασκευή του υφάσματος από ίνες τις οποίες δεν μπορεί να διαπεράσει κανένας ανεπιθύμητος… εχθρός. Επομένως, τώρα μπορείτε να απλωθείτε στον γωνιακό καναπέ σας – και όχι μόνο: Η άνεση γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική αφού τίποτε δεν σας εμποδίζει να χαλαρώσετε εκεί τρώγοντας ή πίνοντας το αγαπημένο σας ποτό.

Έχετε μικρά παιδιά; Ακόμη καλύτερα γι’ αυτά, αφού επιλέγοντας καναπέ με αλέκιαστο ύφασμα θα μπορούν και εκείνα να παίζουν και να τρώνε ενώ εσείς θα αποβάλετε το άγχος της… καταστροφής.

Αλέκιαστο ύφασμα για καναπε

Πώς καθαρίζεται το αλέκιαστο ύφασμα

Όταν λέμε αλέκιαστο δεν εννοούμε φυσικά ότι ο λεκές φεύγει μόνος του μαγικά. Ο τρόπος ωστόσο για να απομακρύνουμε τα απομεινάρια οποιουδήποτε ατυχήματος είναι τόσο εύκολος που πράγματι μοιάζει με μαγεία.

Έτσι, αρκεί να ταμπονάρετε τον λεκέ με μια χαρτοπετσέτα ή χαρτομάντιλο. Έπειτα, σκουπίστε με ένα καθαρό, βρεγμένο, πανί. Μη φοβηθείτε την τριβή: Τα υφάσματα καναπέ που είναι αλέκιαστα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και στη φθορά και μπορούν να υποβληθούν χωρίς πρόβλημα σε κάθε δοκιμασία τριβής.

Επιπλέον, είναι δυνατόν τα ανθεκτικά στον λεκέ υφάσματα να αφαιρούνται και να πλένονται στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς (συνήθως ενδείκνυται μέχρι και 30 πλύσεις). Βεβαίως, δύσκολα θα φτάσει κανείς τις 30 πλύσεις αφού στις περισσότερες περιπτώσεις λεκιάσματος το καθάρισμα στο πλυντήριο δεν είναι απαραίτητο.

Ανθεκτικότητα αλλά και αισθητική

Η ανθεκτικότητα που έχουν τα αδιάβροχα και αλέκιαστα υφάσματα καναπέδων δεν στερεί την ομορφιά και τη μεγάλη γκάμα ποιότητας και χρωμάτων. Έτσι, ο καναπές σας και το σαλόνι σας θα είναι τόσο όμορφα όσο και ανθεκτικά. Και φυσικά, πάντα πεντακάθαρα. Ακόμη και αν είναι λευκά σαν το χιόνι.

Στα Έπιπλα Τριανταφύλλου χρησιμοποιούμε τα καλύτερα αλέκιαστα υφάσματα  για να απολαύσετε την ποιότητα στο σαλόνι σας σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη αντοχή. Διαλέξτε με σιγουριά επομένως έναν μοντέρνο γωνιακό καναπέ ή όποιο άλλο μοντέλο επιθυμείτε για το σαλόνι σας με αλέκιαστο ύφασμα. Ή φυσικά, ζητήστε μας να σας φτιάξουμε το δικό σας μοναδικό σχέδιο προσαρμοσμένο στα μέτρα σας, στηριζόμενοι στη δεξιοτεχνία των τεχνιτών μας. Επιλέξτε τα χρώματα και τα μοτίβα που θα πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες σας και το προσωπικό μας θα είναι όπως πάντα στη διάθεσή σας για κάθε απορία για τον τρόπο συντήρησης και καθαρισμού του αλέκιαστου καναπέ σας ακόμη και από τους πιο επίμονους λεκέδες (καφές, κόκκινο κρασί, διάφορα ποτά κ.λπ.).