fbpx

Κεραμικές Τραπεζαρίες: Σύγχρονη Αισθητική, Μοναδική Αντοχή

Πόσες φορές δεν αποτρέψατε τα παιδιά από το να παίξουν στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας ή και πόσες φορές δεν αγχωθήκατε όταν το έτερον ήμισυ θέλησε να κάνει την τραπεζαρία… γραφείο; Ίσως το σημαντικό αυτό έπιπλο για τα γεύματα της οικογένειας να κινδύνεψε ακόμη και από σας – όταν αναγκαστήκατε να το μετατρέψετε σε πάγκο κοπής ή ξεχαστήκατε ακουμπώντας ένα θερμό σκεύος πάνω του. Και αν ακόμη δεν σας έχει συμβεί κάτι από όλα αυτά, σίγουρα οφείλεται στην επιμελή και προσεκτική χρήση της τραπεζαρίας  –σε βαθμό πονοκεφάλου- ειδικά όταν έχετε καλεσμένους για γεύμα ή δείπνο στο σπίτι.

Είτε όμως ανήκετε στις προσεκτικές νοικοκυρές  είτε όχι, είτε έχετε μικρά παιδιά ή και περιορισμένο χώρο όπου το τραπέζι για το φαγητό μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις, είτε σε κάθε περίπτωση επιθυμείτε να αποφύγετε όλους αυτούς τους προβληματισμούς στη διακόσμηση του νέου σας σπιτιού, η κεραμική τραπεζαρία σίγουρα θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά και, σύντομα, στον χώρο σας.

Ομορφιά αλλά και λειτουργικότητα. Κομψότητα και πάνω από όλα εξαιρετική ανθεκτικότητα που επιτρέπει την αδιάκοπη χρήση χωρίς την ανησυχία της φθοράς που συχνά περιορίζει τις κινήσεις των μελών της οικογένειας στερώντας  τους την ξεγνοιασιά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Οι τραπεζαρίες με κεραμική επιφάνεια αποτελούν πράγματι την ιδανική επιλογή για μια πιο εύκολη ζωή στον προσωπικό σας χώρο, προσφέροντας μοναδική αισθητική και αντοχή. Συγκεκριμένα, το κεραμικό τραπέζι δεν χαράσσεται και δεν σπάει ενώ δεν αλλοιώνεται από τα χημικά και τη θερμότητα. Είναι επίσης αντιβακτηριδιακό αφού έχει ελάχιστους πόρους και είναι απόλυτα ανακυκλώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να επιβραδύνει τη φλόγα, δεν το διαπερνούν τα γράσα και απωθεί τα λίπη. Και όλα αυτά, μια κεραμική τραπεζαρία τα προσφέρει χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση ούτε κατά τον καθαρισμό καθώς αντέχει ακόμη και σε σκληρά καθαριστικά.

Κεραμικό, το αγαπημένο

Μια μεγάλη καινοτομία στον σχεδιασμό επίπλου, από ένα παραδοσιακό υλικό: το κεραμικό. Η χρήση του είναι άλλωστε ευρέως γνωστή σε επιφάνειες όπως στα έπιπλα μπάνιου, τον πάγκο της κουζίνας ή στους χώρους εστίασης. Πλέον όμως, χάρη στις καθαρές και σύγχρονες γραμμές, την τεχνολογία, τη συνεχή καινοτομία και την έρευνα, το κεραμικό κλέβει τις εντυπώσεις και στις τραπεζαρίες, αποτελώντας μια καινούργια επιταγή στο σύγχρονο design εσωτερικού χώρου.

Το κεραμικό είναι ένα ανόργανο υλικό, πολύ όλκιμο στη φυσική του κατάσταση, άκαμπτο μετά την έψηση (επεξεργασία σε υψηλή θερμοκρασία). Το χρώμα του κεραμικού υλικού ποικίλλει -ανάλογα με τα χρωμοφόρα οξείδια που περιέχονται στους πηλούς (οξείδια σιδήρου, από κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο μέχρι καφέ· οξείδια τιτανίου, από λευκό σε κίτρινο)-, μπορεί να γυαλιστεί και να διακοσμηθεί.

Πρόκειται επίσης για υλικό κατάλληλο για τραπέζια ροτόντες και είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για την παραγωγή κεραμικών τραπεζαριών: έχει μειωμένο πάχος, είναι ανθεκτικό σε απορρυπαντικά και χημικές ουσίες, οξέα, βάσεις και διαλύτες -το μόνο προϊόν ικανό να επηρεάσει το κεραμικό είναι το υδροφθορικό οξύ-, δεν επηρεάζεται από θερμικά σοκ και υγρασία, δεν χαράσσεται και δεν κάνει εκδορές.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κεραμικών ενώ ακόμη και τραπέζια με επιφάνειες πορσελάνης αποτελούν μέρος αυτής της οικογένειας επίπλων. Έχουν ελάχιστους πόρους, καλές ιδιότητες στεγανότητας σε αέρια και υγρά και δεν επιτρέπουν τη χάραξη ούτε ακόμη και από χαλύβδινο αντικείμενο.

 

Καινοτομία και ποικιλία

Τα περισσότερα τραπέζια αυτής της κατηγορίας έχουν μία επιφάνεια που αποτελείται από ένα στρώμα κεραμικού υλικού με πάχος περίπου 6 mm, σε συνδυασμό με ένα υποκείμενο στρώμα από γυαλί, κρύσταλλο ή ξύλο πάχους το οποίο κυμαίνεται από 3 έως 6 cm. Τα πλαίσια και τα πόδια σε μια κεραμική τραπεζαρία είναι συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο, αλουμίνιο ή ατσάλι.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια τεράστια ανάπτυξη όλο και πιο ανθεκτικών και καινοτόμων υλικών στις επιφάνειες των τραπεζιών. Μεταξύ αυτών, το εξαιρετικά πρωτοποριακό κεραμικό γυαλί. Η κεραμική νέας γενιάς ονομάζεται επίσης υπερ-κεραμικό, κρυσταλλικό κεραμικό ή Laminam από την ιταλική μάρκα που το παράγει. Η ονομασία κεραμικό γυαλί προέκυψε πράγματι από το γεγονός ότι αποτελείται από ένα στρώμα επιφανειακού κεραμικού και ένα κάτω στρώμα από γυαλί ή κρύσταλλο, υλικά τα οποία το ενισχύουν και κατά συνέπεια καθιστούν την επιφάνεια της τραπεζαρίας εξαιρετικά ανθεκτική. Design και αισθητική συνδυάζονται έπειτα άψογα με την αντοχή, καθώς μπορείτε να μετατρέψετε την κεραμική σας τραπεζαρία σε πάγκο εργασίας για κοπή χωρίς τον φόβο να τη χαράξετε αλλά και να τοποθετήσετε ζεστά σκεύη χωρίς τον κίνδυνο να την καταστρέψετε.

Για τους λάτρεις του κλασικού, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του κεραμικού με όψη μαρμάρου  -που θυμίζει τόσο τα πολύτιμα παλιά έπιπλα της γιαγιάς-, ενώ για εκείνους που προτιμούν τις πιο μοντέρνες και μίνιμαλ γραμμές ο συνδυασμός της λάκας με το μέταλλο αποκαλύπτεται ιδανικός.

Στα καταστήματα επίπλων Τριανταφύλλου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από κεραμικές τραπεζαρίες, με design και συνδυασμό υλικών που σίγουρα θα καλύψουν τις όποιες απαιτήσεις του προσωπικού σας γούστου με τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου σας.

Πώς καθαρίζεται μία κεραμική τραπεζαρία

Τα κεραμικά τραπέζια καθαρίζονται εύκολα, ωστόσο συνίσταται να χρησιμοποιείτε πάντα ουδέτερα ή αλκαλικά απορρυπαντικά με τη βοήθεια υφασμάτων από μικροΐνες. Κατόπιν ξεπλύνετε με νερό, προσέχοντας να στεγνώσετε καλά την επιφάνεια ώστε να αποφύγετε σημάδια που προκαλούνται από υπολείμματα απορρυπαντικού ή, πλούσιου σε ασβέστιο νερού.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Φόρμα Ενδιαφέροντος