fbpx

Μοντέρνος Μπουφές: Ένα Κόσμημα στο Σαλόνι σας!

Αν και η λέξη «μπουφές» είναι πολύ οικεία, υπάρχει μία σύγχυση ως προς τον προσδιορισμό του επίπλου που αντιπροσωπεύει καθώς συχνά αναφέρεται και ως σιφονιέρα, κονσόλα ή και κομότα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει στενή σύνδεση μεταξύ όλων αυτών των επίπλων και οι διαφορές είναι ελάχιστες. Ωστόσο ο μπουφές είναι έπιπλο για το σαλόνι σας με αποθηκευτικό χώρο και όχι μόνο, Είναι επίσης το κατεξοχήν χρηστικό βοηθητικό είδος τραπεζιού με μακρόστενες σχετικά διαστάσεις, το οποίο χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των εδεσμάτων στο πάνω μέρος ώστε να αυτοσερβίρονται οι καλεσμένοι αλλά και για τη φύλαξη πιάτων και ποτηριών στα συρτάρια και ντουλάπια που πάντα διαθέτει. Οι μοντέρνοι μπουφέδες προέρχονται από τη Σουηδία όπου χρησιμοποιούνταν για να σερβίρουν τα αλκοολούχα ποτά και τα γεύματα κατά τη διάρκεια εορταστικών συγκεντρώσεων. Έγιναν δημοφιλείς στη Γαλλία όπου και απέκτησαν επιπλέον χρηστικά αλλά και αισθητικά στοιχεία και από εκεί σιγά σιγά εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη.

Ο μπουφές παραμένει ένα άκρως χρηστικό και διαχρονικό έπιπλο, που επιπλέον συνεχίζει να αντικατοπτρίζει  μια μεγάλη τάση για κομψότητα και πρακτικότητα. Και αν κάποτε ήταν κατεξοχήν έπιπλο για το σερβίρισμα και την προετοιμασία φαγητού, σήμερα οι μπουφέδες χάρη και στο μοντέρνο ντιζάιν εκτελούν πολλές διαφορετικές λειτουργίες. Ο μπουφές έχει αποκτήσει συνεπώς ιδιαίτερη αισθητική αξία και άρα είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό το έπιπλο ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο θα τοποθετηθεί.

Είδη μπουφέδων

Το βασικό μοντέλο είναι το κλασικό έπιπλο με παραλληλεπίπεδο σχήμα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ως προς τα σχήματα, τα υλικά και τον τύπο στήριξης, οδηγώντας σε πραγματικά πρωτότυπες λύσεις. Ειδικότερα οι μοντέρνοι μπουφέδες έχουν μινιμάλ μορφή αλλά με πολλά σχέδια και χρώματα καθώς και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Οι αρθρωτές μονάδες δίνουν επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τον μπουφέ στον χώρο σας και στις ανάγκες του σπιτιού σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχουν προβλήματα μετρήσεων και θα έχετε και την ικανοποίηση να έχετε στην κατοχή σας ένα μοναδικό έπιπλο.

Σχήματα και όγκοι

Όσον αφορά το ύψος, οι ψηλές μονάδες είναι τέλειες όταν έχετε πολλά έπιπλα που δεν βρίσκουν χώρο στην κουζίνα ή όταν χρειάζεστε μια επιφάνεια στήριξης για να τοποθετήσετε την τηλεόραση. Ένας μακρύς και χαμηλός μπουφές είναι αντίθετα χρήσιμος για την παραδοσιακή χρήση ως βάση φαγητών και ποτών όταν έχετε καλεσμένους.

Ο εσωτερικός χώρος μπορεί να οργανωθεί ποικιλοτρόπως, με πόρτες (μεντεσέδες, συρόμενες ή πτερύγια), συρτάρια και ράφια. Και εδώ είναι το πιο σπουδαίο στοιχείο: Μπορείτε να βρείτε άπειρους συνδυασμούς με γεμάτους και άδειους όγκους ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες σας, δημιουργώντας έτσι τη δική σας ιδανική σύνθεση.

Αφήστε τις ανάγκες αποθήκευσης και τα διακοσμητικά σας γούστα να είναι τα κριτήρια που σας βοηθούν να επιλέξετε το καλύτερο κομμάτι. Σκεφτείτε λεπτομέρειες όπως εάν χρειάζεστε κλειστή ή ανοιχτή αποθήκευση (δηλαδή ντουλάπια ή ράφια) ή και συνδυασμό αυτών. Τα ντουλάπια μπορούν να κρύψουν την ακαταστασία, ενώ τα ράφια κρατούν τα αντικείμενα εύχρηστα και εκθέτουν διακοσμητικά κομμάτια. Τα ανοιχτά ράφια έχουν πιο ελαφριά, πιο προσιτή αίσθηση, αλλά τα αντικείμενα που φυλάσσονται σε ανοιχτά ράφια θα πρέπει να ξεσκονίζονται τακτικά. Αν ωστόσο δεν μπορείτε να αποφασίσετε, υπάρχει και η επιλογή με γυάλινες πόρτες ντουλαπιών.

Υλικά

Η επιλογή των υλικών είναι επίσης πολύ μεγάλη. Στα ποιοτικά έπιπλα μοντέρνων μπουφέδων το μασίφ και ο καπλαμάς κυριαρχούν ενώ συχνά η βάση είναι ντυμένη με κεραμική επιφάνεια. Πρόκειται για συνδυασμούς υλικών που προσφέρουν κομψότητα και αντοχή ενώ προσαρμόζονται εξαιρετικά σε κάθε περιβάλλον και στιλ.

Επίσης, μπορούν να έρθουν σε εσάς με βαφή λάκας, η οποία είναι υγιεινή, καθαρίζεται εύκολα και δεν απορροφά υγρασία. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά φινιρίσματα (ματ, γυαλιστερά, λεία ή με ιδιαίτερα σχέδια) οπότε σίγουρα μπορείτε να βρείτε τον μοντέρνο μπουφέ που σας αντιπροσωπεύει.

Επίσης, μια πολύ μοντέρνα επιλογή είναι οι μπουφέδες με πόρτες με καθρέφτη, ιδανικά για να διευρύνετε οπτικά τον χώρο ενός μικρού χολ ή σαλονιού.

Πού να τοποθετήσετε έναν μπουφέ

Όντας ένα αρκετά σημαντικό έπιπλο με πολλαπλές λειτουργίες, μπορεί να είναι χρήσιμο να αξιολογήσετε προσεκτικά πού θα το τοποθετήσετε, ώστε να μπορέσετε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Ένας μπουφές μπορεί επίσης να λειτουργήσει καλά ως διαχωριστικό μεταξύ κουζίνας και καθιστικού σε ένα σαλόνι ή να επιπλώσει έναν μακρύ διάδρομο.

Εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε τα έπιπλα στην τραπεζαρία, αξίζει να δώσετε προσοχή στις αναλογίες. Στην πραγματικότητα, ένας πολύ ψηλός και επιβλητικός μπουφές απαιτεί ένα αρκετά μακρύ τραπέζι, για να μην εξαφανιστεί μπροστά από το έπιπλο.

Αντίστροφα, αν υπάρχει λίγος χώρος, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν στενό μπουφέ και ένα πιο κοντό τραπέζι.

Βρείτε τον τέλειο μοντέρνο μπουφέ σε επιπλοποιία με γνώση και μεράκι

Ανεξάρτητα από το σχέδιο και το μέγεθος του μπουφέ που θα επιλέξετε, προτιμήστε να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα επίπλων που όχι μόνο θα σας δώσει ποιότητα και πολλαπλές επιλογές αλλά και θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το νέο σας απόκτημα στις ανάγκες του σπιτιού σας. Προτιμήστε ένα κατάστημα επίπλων που στέκεται πάντα δίπλα στον πελάτη ακόμη και μετά την αγορά, για να προσφέρει βοήθεια και να δώσει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Εξάλλου, όπως και να το αποκαλείτε, είτε μπουφέ είτε κονσόλα, το νέο σας έπιπλο θα είναι ένα αποθηκευτικό κομμάτι που θα στεγάσει μερικούς από τους οικογενειακούς σας θησαυρούς για τα επόμενα χρόνια και τις γενιές που έρχονται. Και όπως τόσες άλλες οικογενειακές παραδόσεις που ξεκινούν γύρω από τα έπιπλα, τόσο εσείς, όσο και εμείς στο Έπιπλο Τριανταφύλλου, επιθυμούμε ο νέος μοντέρνος μπουφές σας να διαρκέσει όσο και οι αναμνήσεις σας.

Φόρμα Ενδιαφέροντος